Kobido Japanse gezichtsmassage

Japanse gezichtsmassage

Schoonheid wordt in Japan beschouwd als de weerspiegeling van het evenwicht tussen fysieke en geestelijke gezondheid van een persoon. De Japanse gezichtsmassage is een traditionele kunst zoals de theeceremonie en kalligrafie en heeft een lange geschiedenis met ontelbare toevoegingen en verfijningen door de verschillende generaties van Meesters. De Japanse gezichtsmassage is uniek en kan niet vergeleken worden met de andere types van gezichtsmassages. Het is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepere gezichtshuid, gezichtsspieren, drukpunten en meridianen behandelt. Ze brengt de Qi-energie van het hele lichaam en de geestelijke conditie in balans volgens de Japanse medische traditie.

Het verschil tussen Japanse en Westerse gezichtsmassage

Het grootste verschil tussen beide benaderingen is de kennis van de Qi stroom in de Japanse traditie. Japanse gezichtsmassage kent ook uitgebreidere en meer gevarieerde technieken:

  • Erg fijne maar toch diepe spierbehandelingstechnieken om overspannen weefsel los te maken. Dit stimuleert de bloedstroom en laat vers bloed circuleren.
  • De gezichtszenuwen die de huidcellen raken, worden gestimuleerd. Hierdoor verbetert de verdeling van voedingsstoffen en de verwijdering van toxines en dode huidcellen. Dit laat de huid toe zich vlugger te hertstellen en te verstevigen. Het is de meest efficiënte natuurlijke behandeling tegen rimpels.
  • Er wordt gebruik gemaakt van druktechnieken teneinde de bewerking zo volledig mogelijk te maken. Deze energetische fase veroorzaakt het effect van een natuurlijke face-lift.
  • Door lichte strelingen worden de toxines in het lymfatisch stelsel gebracht en zo op een natuurlijke wijze afgevoerd.
Menu