Hopie-Oorkaars Behandeling

Oorkaarsen

Het is genieten tijdens de Ayurveda oorkaarsen therapie, met de kruidige geur van de planten en honing komende uit de Indiaanse cultuur. Deze Hopi Indiaanse ontspannings-ceremonie is weldoend en rustgevend. De oorkaarstherapie is lichaamszuiverend. De kaarsen zijn uit 100% natuurlijke grondstoffen vervaardigd.

De legende

De kracht van het vuur heeft de mensheid al sinds de oertijd geboeid. Met de beheersing van dit element beschikt de mens over warmte en licht. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Sedert eeuwen zijn zij dan ook als natuurmiddel in verschillende culturen bekend. Geschiedkundige wortels vinden wij terug bij de steppenvolkeren van Siberië, in Azië en bij de Noord- en Zuid-Amerikaanse Indianen. Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen bij inwijdingsrituelen en medicinale ceremonieën. Door de Hopis, de oudste Pueblostam met een grote medische kennis en een hoge spiritualiteit, kwam dit gebruik weer naar Europa dank zij het professionele engagement van BIOSUN. Sinds 1985 zijn wij als eerste onderneming begonnen met het gebruik van de oorkaarsen verder te onderzoeken en weer in de belangstelling te brengen. Sinds die tijd hebben steeds meer mensen in onze kultuur de weldoende werking van deze oeroude ceremonie leren kennen en waarderen.

Het actieve principe

BIOSUN Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een “bevrijdend” aanvoelende drukregeling in oor-voorhoofd en bijholten gebied.
Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied. Spontaan kan dit ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus. Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning. Een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

Menu